Prodaja meda i fiskalna kasa

Prijatelj iz prijateljske kompanije vas uverava da je njegova fiskalna kasa u dobrom raspoloženju i da prodaje deo blagajne za deo cene? Ne dozvolite da se koristite za prividnu uštedu. Moramo dodati troškove razmjene fiskalne memorije i izgubljenog vremena kako bismo riješili situaciju u SAD-u i kupili blagajnu koja je tretirana. U isto vrijeme, neæemo moæi podnijeti zahtjev za popust za kupovinu, što je èak 90%!

Normalno je da pred novim troškovima tražimo naèine da što više uštedimo i stvorimo veoma poželjnu transakciju. Naša kompanija se kreæe i trošimo još više posla ili usluga na potrošaèe. U realnom vremenu potrebno je prodati i registrirati blagajnu. Trošak ovog alata nas može malo uplašiti, što je važan put za nas da tražimo jeftinija rješenja. Kolega iz okruženja nam dozvoljava da je njegova upotrebljena kasa apsolutno glatka, i mislim da je možemo prodati za malu cenu? I da li æemo doæi do korišæenih registar kasa na online aukcijama? Takvi predlozi su veoma primamljivi. Meðutim, prije nego što se odluèimo za kupovinu rabljene blagajne, izraèunajmo sve troškove i razmislimo da je prilika isplativa.

Jeftinije, ali skupljePre svega, treba da znamo da je registarska blagajna koja je korišæena u Poreskoj upravi za drugu jedinicu. Zajedno sa važeæim propisima, ne možemo da koristimo takvu kasu u lokalnoj kompaniji. Ako su ga stvorili, uradili su fiskalni prekršaj. Takoðe, u svetlu propisa, ne možemo dobiti ureðaj direktno od kolege - u takvoj transakciji servisna jedinica proizvoðaèa mora da deluje kao posrednik. Fiskalni registar koji se koristi prije svega zahtijeva da se odjavljuje od prethodnog korisnika. Uz alat, prodavac nam mora dostaviti izvještaj iz Poreske uprave, u izuzetnom sluèaju, ne možemo ništa uèiniti s prijateljem. Tek nakon prikazivanja odgovarajuæih dokumenata servisni tehnièar može zamijeniti financijski modul i prevariti blagajnu za drugu osobu.

Dakle, vrijedi kupiti prvu kasa od ovlaštenih preprodavaèa. Takvi stanovi kao Krakovske blagajne ne pružaju samo širok spektar fiskalnih ureðaja, veæ i usluge.